dimecres, 2 de juny del 2010

Le trésor de Rennes - le - Château

Entre 1891 i 1917, el rector del petit poble de Rennes-le-Château, a l'Aude, va gastar diversos milions de francs en la renovació de l'església en ruïnes i en la construcció d'una magnífica vil·la. Però d'on Béranger Saunière treu la seva fortuna ? D'un tresor que hauria trobat algunes setmanes després de la seva arribada, l'1 de juny de 1885 segons diu la llegenda.

La vil·la, situada sobre una baga rocosa al massís de les Corbières, protegiria segons alguns, el tresor del Temple de Jerusalem, saquejat i enterrat pels Visigots. Altres hi veuen el tresor de Sant Lluís al segle XIII o encara creuen haver descobert un immens jaciment d'or en el sòl. L'abat, que morí el 22 de gener de 1917, va llegar tota la fortuna a la seva serventa.

La dona, murmurejà sobre el seu llit de mort, el 1953, que els habitants caminarien sense saber-ho sobre un immens botí. Des d’aleshores, els buscadors no han abandonat en cap moment les seves investigacions encara que el municipi hagués prohibit oficialment, l’any 1967, les recerques.

Època : 1891-1917
País : França
Lloc : Rennes-le-Château