divendres, 13 de juliol del 2012

Violet Cressy-Marcks


El 1925, Violet Cressy-Marcks va viatjar des de Ciutat del Cap fins al Caire i després va travessar Escandinàvia fins Murmansk en trineu. Després d'un viatge a través de Sud-amèrica, va viatjar a Afganistan, Turquia i Sibèria. Més tard va viatjar a Etiòpia i Kenya (durant la invasió italiana), i a la Xina en guerra el 1938.

Violet Cressy-Marcks s’imposava metes difícils de gran perillositat, i les dues expedicions que va descriure estan plenes d’acció. Durant la Segona Guerra Mundial, es va convertir en corresponsal militar per al Daily Express a l'Extrem Orient (basada a la Xina, on va entrevistar a Mao Zedong a la seva base de l’exèrcit vermell i es va amagar en un tren per arribar a les fronteres prohibides de Tibet) i durant els últims 25 anys de la seva vida, va fer innombrables expedicions de caràcter més suau.

Va ser nomenada Fellow de la Royal Geographical Society i de la Zoological Society (encara que era principalment arqueòloga), va recollir tot tipus de dades científiques i es va enfrontar a dificultats amb coratge. Va ser una de les més dedicades dones viatgeres, intentant constantment provar-se a si mateixa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada