dimecres, 3 d’abril del 2013

Gels - Argentina


Sobre els cims dels Andes patagònics, i al llarg de 350 quilòmetres, les tempestes van generant el camp de Gel Continental, la superfície de neus perpètues més extensa del món, exceptuant les de l'Antàrtida i Groenlàndia.

De les seves 47 glaceres, 37 aboquen al Pacífic i 10 a l'Atlàntic. Són aquestes últimes les que pertanyen al parc nacional Los Glaciares. Destaquen, per la seva aparatosa bellesa, el Viedma, el Uppsala, el Onelli, el Spegazzini i, per sobre de totes elles, el Perito Moreno, que precipita les seves torres de gel sobre el llac Argentí amb anàrquica lentitud i mineral estrèpit, trencant , quan ho fa, un silenci de santuari.

Ara per ara, el Perito Moreno és la glacera més cèlebre i més impressionant del món, gràcies a les passarel·les instal·lades a la península de Magallanes, directament enfrontades als 3 quilòmetres d'ample i els 60 metres d'altura de la seva morrena terminal, que permeten successives panoràmiques de conjunt, tant a vista d'ocell com a un tir de pedra dels gels. A qualsevol hora i amb qualsevol llum constitueix un espectacle extraordinari que commou per la seva força sobrehumana, per una energia tel·lúrica que ens transporta a èpoques primigènies, anteriors a tota civilització.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada