dijous, 4 d’abril del 2013

L'antic Egipte als anys vint


La visita a la tomba

Al dia següent a l’obertura oficial , el corresponsal del National Geographic, surt de la tomba de Tutankamon, després de realitzar la primera visita autoritzada a un grup de representants oficials de la premsa britànica i americana.


Temples faraònics

Una de les grans pilastres del temple d’Isis, a l’illa de Filé, abans de ser traslladat als anys seixanta del segle passat per la Unesco a la propera illa d’Agilkia.


Les petjades d'una civilització mil·lenària

L’amfiteatre natural de la muntanya tebana on la reina Hatshepsut va col·locar el seu temple funerari al costat del de Mentuhotep II, que en la fotografia encara estava sense excavar.


Un maniquí sortint de la tomba

Un maniquí de fusta amb l’esfinx de Tutankamon és extret de l’aixovar de la seva tomba.


Preparats per al viatge

Uns nadius esperen amb els seus ases als turistes estrangers a la riba occidental per dur-los fins a la necròpolis tebana.


Apunt per a l'invasió turística

La sala hipòstil·la del temple de Karnak, a principis dels anys vint del segle passat. El sostre havia caigut i els accessos estaven plens de runes, però encara s’aixecaven, desafiants, les seves columnes.


La festa de la sultana

Festa de recepció de la sultana d’Egipte a la mateixa boca de la tomba, amb la presència de filla de Lord Carnavon.


La gran esfinx de Giza

Amb un aire romàntic, perdut en part després de diverses restauracions, l'esfinx conservava a la seva època, la seva impressionant imatge de força i majestat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada