divendres, 8 de gener del 2010

El Messies del Mil·lenium

En el marc de la programació del Festival Mil·lenium ahir vaig assistir a la interpretació del Messies de Haëndel per part del Cor de Cambra del Palau de la Música i l’orquestra barroca catalana, tots ells sota la direcció del mestre Jordi Casas Bayer.

No entraré a valorar la qualitat interpretativa ni del cor, ni de l’orquestra ni dels solistes: no tinc els coneixements musicals suficients ni aquest és el motiu del meu article.

El què em porta a escriure és el fet, m’atreviria a dir denunciable, que es publiciti a la premsa diària i al mateix programa de mà que s’interpreta el Messies quan en realitat el què es va oferir va ser una versió molt reduïda d’aquesta obra.

Desconec si, efectivament, hi ha constància d’altres versions reduïdes d’aquesta obra que hagin estat interpretades però és evident que, en qualsevol cas, aquest fet s’ha d’anunciar amb antelació.

Per fer-se una idea, relaciono a continuació alguns dels números que NO es van interpretar, a més d’altres recitatius:

Coral: His yoke is easy, and his burthen is light
Coral: Behold the lamb of God.
Ària de contralt: He was despised.
Coral: Lift up your heads, o ye gates.
Coral: Their sound is gone out.
Ària de soprano: I know that my redeemer liveth.
Coral: Since by man came death.
Duet Tenor/Contralt: O death, where is thy sting?.
Coral: But thanks be to God.
Coral: Worthy is the lamb that was slain.
Coral: Amen

Per aquells coneixedors de l’obra dir que el concert va tenir una durada total d’1 hora 25 minuts i que es va acabar amb la interpretació del famós Al·leluia.

Una observació més: dedueixo que majoritàriament el públic assistent no era l’habitual de Palau doncs en tot el concert no es va sentir pràcticament cap estossec.

Ah! Al pujar escales amunt unes simpàtiques hostesses repartien el programa de mà i un bombonet d’una coneguda marca que s’anuncia per televisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada