divendres, 20 de gener del 2012

Corfú

Corfú (en grec Κέρκυρα, Kérkira; antigament coneguda com a Còrcira, turc Körfüz o Körfüs) és l'illa grega més septentrional de les situades a la mar Jònica, situada prop de la costa d’Albània, de la qual n'està separada per un petit estret d'entre 3 i 25 km. La capital n'és la ciutat de Corfú, al nord-est de l'illa.

Administrativament formava part de l'antiga prefectura de Corfú, però a partir de l'1 de gener de 2011 és una de les 74 unitats perifèriques de Grècia.

L'illa es comunica amb la resta de Grècia amb un servei regular de ferry. A més disposa d'un bon port, així com d'un aeroport internacional i una excel·lent xarxa hotelera.

Queden alguns restes de l'antiga ciutat de Casiope prop de la moderna Kassiopi (abans Cassopo), i algunes restes de l'antiga Corcira al sud de la ciutat actual. Es poden veure també unes ruïnes del temple d'Artemisa, i les fortaleses venecianes.

El nom de Corfú deriva del bizantí Κορυφώ (Koryphó), que alhora deriva de l'antic grec Κορυφαί (Koryphaí), que vol dir "crestes".

Amants de l’obra de Lawrence Durrell (Jalandhar, India, 27 de febrer de 1912 – Sommières, França, 8 de novembre de 1990), autor del famós Quartet d’Alexandria. vàrem visitar el petit hotel on va estar-hi allotjat.






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada