dimecres, 18 de gener del 2012

Rosita Forbes ( 1893 - 1967)

El viatge que va fer famosa a Rosita Forbes va ser una expedició a través del desert de Líbia fins a la ciutat prohibida de Kufara el 1920. Després de sis mesos de acurada preparació, es va unir a una caravana de camells vestida d'àrab (però amb una càmera amagada sota el seu vel) i per tant es va convertir en la primera dona blanca que va travessar les seves reixes sagrades. No només això: també va aprendre per si mateixa els rudiments de topografia, i des Kufara va viatjar per assenyalar una nova ruta cap a Egipte.


El viatge 'From Red Sea to Blue Nile' a través d'Etiòpia va ser tota una aventura periodística: juntament amb ella va viatjar un càmera que van fer 1100 milles a lloms d’una mula a la recerca de material fotogràfic. Tots els altres viatges eren de reconeixement, excepte el viatge a l'India, i al Carib, on es va jubilar, va viatjar com a persona nomenada a si mateixa en nom de la Veritat Política. Al Marroc, Aràbia occidental, l'Iraq i Pèrsia, Afganistan, Rússia Central, Àsia i Amèrica del Sud, va cobrir llargues distàncies per entrevistar tants líders polítics com fos possible, escrivint llibres amb les seves entrevistes i oferint-se a si mateixa com a mediadora entre ells.


Els seus millors articles són els que esmenta als seus viatges en primera persona: després de tot eren expedicions considerables, i van fer que la nomenessin Fellow de la Royal Geographical Society a més de rebre altres condecoracions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada