dimarts, 28 de febrer del 2012

Beryl Markham (1902 - 1986)

El pare de Beryl Markham s'havia anat a Kenya el 1905 per dirigir una granja a Njoro, per aquell temps una zona salvatge més enllà de Nairobi, i es va dur a la seva filleta de tres anys amb ell. En créixer envoltada de cavalls, Beryl desenvolupar les habilitats i coneixements d'entrenadora de cavalls pel que se la va conèixer més tard. El seu treball amb cavalls i particularment amb cavalls de carreres també va fer que arribés a conèixer a membres de les classes altes angleses, alguns dels quals serien després els seus patrocinadors, quan va començar a volar.

El caçador d'animals Denys Finch Hatton la va introduir a Kenya a l'aviació i el 1933 Beryl va esdevenir la primera dona i pilot número 11 a la Àfrica de l'Est Britànica que va tenir una llicència comercial de pilot. Aquesta llicència comercial va ser especialment important ja que la va necessitar per treballar per cobrir les despeses de la seva passió per volar. Beryl treballà com a pilot a la selva lliurant correspondència i mercaderia a regions remotes. Capaç de volar amb contracte, va passar milers d'hores explorant valls i terres buscant animals per als safaris dirigits pels famosos caçadors blancs Denys Finch-Hatton i Bror Blixen, espòs de l'escriptora Karen Blixen.

El 1936 Beryl es va convertir en la primera persona que volà sola a través de l'Oceà Atlàntic. Ho explica al seu llibre West with the Night. Es va convertir en una estrella dels mitjans de comunicació i se la va conèixer en ambdós costats de l'Atlàntic. Però després que un amic morís en una carrera aèria, va perdre l’interès per volar.

Després d'un seguit d'esdeveniments, Beryl Markham va decidir començar una nova carrera com a escriptora. Va reflectir l'amor que sentia per volar en el seu llibre de memòries West with the Night. Beryl va morir a Nairobi, on va tornar al final de la Segona Guerra Mundial per entrenar cavalls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada