divendres, 22 de maig del 2009

Mary Cassatt

Tal dia com avui de l’any 1844 va néixer a Pennsylvania Mary Cassatt. Era filla d'un banquer nord-americà que mai no es va mostrar favorable al seu desig de dedicar-se a l’art. Tota la família Cassatt es va traslladar a París el 1851, vivint alguns anys a Alemanya. En 1861 Mary estudia en la Pennsylvannia Academy of Fine Arts. En aquests anys trobem en ella certa atracció cap a la pintura de Courbet. Inicia un viatge per Itàlia el 1871, descobrint una profunda admiració per Velázquez i Rembrabdt el que el motivarà a viatjar a Espanya i a Holanda.

Instal·lada definitivament a París el 1877, s'inicia la seva relació amb Degas - alguns l'arriben a considerar com la seva alumna - qui li recomana integrar-se al grup impressionista. A partir d'aquell moment el seu estil s'apropa més a Renoir i a Degas, participant en quatre de les vuit exposicions impressionistes amb els seus quadres de nens i dones, temes que seran els seus favorits. El 1891 va començar la seva etapa en solitari a la galeria Durand-Ruel, que es va convertir en el seu marxant. Gràcies a la seva folgada situació econòmica, Mary va comprar un bon nombre d'obres als seus companys i fins i tot va animar alguns milionaris nord-americans que invertissin en pintura impressionista.

Els seus continus viatges la porten a nombrosos llocs europeus i fins i tot a Orient Mitjà. A partir de 1912 se li detecta una ceguesa parcial que provocarà la pèrdua progressiva de visió, abandonant la pintura des d'aquell moment en què comença a rebre honors com la Legió d'Honor francesa o la medalla d'or de la Pennsylvania Academy of Art. Gràcies al seu treball, l'Impressionisme es va introduir amb força als Estats Units. També destaca la seva faceta com a gravadora en la qual mostra una marcada influència de l'estampa japonesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada