dilluns, 2 d’abril del 2012

Tintin. Els personatges

Aquest reporter d'aspecte jove i amb un inconfusible tupè és el gran protagonista i heroi de les aventures creades per Hergé. Es donà a conèixer a les pàgines del setmanari belga "Petit Vingtième" amb l'aventura de 'Tintín al país dels sòviets' on és l'únic cop que exerceix veritablement la seva professió de reporter. Aparentment no té família ni problemes econòmics i viatja pels cinc continents sempre acompanyat pel seu gosset Milú.

Sempre lluita contra el mal, defensa els més dèbils i també sap perdonar. Valent, imaginatiu, insubornable, fidel als seus amics, prudent i intel·ligent són alguns dels adjectius que se li poden atribuir, però a més destaca per moltes altres qualitats com la facilitat pels idiomes, la conducció de cotxes, motos, tancs, vaixells i avions, muntar a cavall, bon nedador i tirador, s’adapta a totes les circumstàncies i sempre surt victoriós de la lluita cos a cos.

Demostrà la seva astúcia en resoldre els robatoris del ceptre d'Ottokar i de les joies de la Castafiore o enigmes com els pergamins de l'Unicorn i feu servir la seva intel·ligència per salvar-se com quan utilitzà el mirall per fer senyar lluminosos perquè els veiés algun vaixell, quan aprofità l’eclipsi de sol per impressionar als inques o quan va fer servir els Reis de la Saragata per fer la revolució amb el general Alcàzar

Ha passat per un munt de situacions compromeses com quan es quedà enmig del desert, quan es quedaven sense oxigen al cohet lunar o quan el volien emmetzinar amb el verí que fa tornar boig a 'El lotus blau'. La seva audàcia l’ha portat a detenir bandes de traficants, falsificadors i malvats personatges.

Gràcies a la seva amistat i sinceritat ha conegut a molts amics al llarg de les seves aventures, com són el capità Haddock, el professor Tornassol, el general Alcàzar, els Dupondt la Castafiore, en Xang, ... Però la seva lluita pel bé també l’ha enfrontat amb enemics de totes les menes, el més perillós dels quals és el malvat Rastapopoulus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada