dilluns, 6 d’abril del 2009

Johannes Vermeer

Johannes Vermeer van Delft (1632 -1675), anomenat pels seus contemporanis Joannis ver Meer o Joannis van der Meer, és un dels pintors dels Països Baixos més coneguts de l’època barroca. Va viure durant l’edat d’or holandesa, període en el qual el seu país experimentà un extraordinari impuls econòmic, cultural i polític.
L’obra completa de Vermeer és molt reduïda: tant sols va pintar una trentena de quadres. Les seves primeres obres van ser de tipus històric però la seva fama li va venir gràcies a la pintura costumista, que és majoria en la seva obra. Els seus quadres més coneguts són Vista de Delft i La Jove de la Perla. Va ser un pintor d’èxit moderat.
Al llarg de la seva vida va tenir greus problemes econòmics, degut segurament a la seva minsa producció pictòrica i, a la seva mort, va deixar molts deutes a la seva dona i als seus onze fills.
Pràcticament ignorat durant dos segles, no va ser fins al segle XIX que la seva obra no fou reconeguda arreu. Actualment està considerat com un dels més grans pintors d’Holanda. És conegut, sobretot, per la seva gran habilitat en l’ús i tractament de la llum.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada