dimarts, 14 d’abril del 2009

Titànic ( 97 anys)

Avui fa 97 anys de l’enfonsament del Titànic. El RMS Titànic (en anglès Royal Mail Steamship Titanic, Vaixell Correu Reial Titanic) era el segon de tres transatlàntics de la companyia anglesa White Star Line (junt amb el RMS Olympic i el HMHS Britanic) que pretenien dominar el negoci dels viatges transoceànics a principis del segle XX. El Titànic fou verat el 1911 i entrà en servei l'any següent, essent el vaixell de passatgers més gran i luxós de l'època juntament amb l'Olympic.

Durant el seu viatge inaugural entre Southampton ( Gran Bretanya) i Nova York, la nit del 14 al 15 d’abril del 1912 es topà amb un iceberg, fet que provocà la seva destrucció i enfonsament i la mort de més de 1.515 persones (d'un total de 2.224). Degut a les circumstàncies que envoltaren la tragèdia i a l'atenció pública mundial provocada pel naufragi, el sinistre del Titànic s'ha convertit en un dels naufragis més famosos de la història.

El Titànic es va dissenyar emprant algunes de les tecnologies més avançades de l'època, com mampares hermètiques que dividien el buc en 17 seccions independents i que es creia que podien mantenir-lo a la superfície en cas de trencament d'una part del buc; anava dotat de telegrafia, un nou disseny d'hèlix de tres pales i les instal·lacions de primera classe no tenien comparació amb les d'altres vaixells pel que fa a luxe. Complia, a més, amb totes les normes de seguretat exigides per la legislació britànica i nord-americana. Les fotografies les he aconseguit dels arxius de la revista Life a partir del blog aldea-irreductible.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada