dilluns, 13 de desembre del 2010

Amelia Edwards ( 1831 - 1892)

Amelia Edwards va ser una novel·lista prolífica, poeta i historiadora. El seu primer llibre de viatges va ser publicat en 1862. Més tard, Amelia va viatjar al nord d'Itàlia amb una amiga i va publicar un llibre que es va fer molt popular sobre les muntanyes Dolomites publicat sota el títol “A Midsummer ramble in the Dolomites”. Un any més tard va viatjar a Egipte, gairebé per accident, per allunyar-se de la pluja a Europa, i va descobrir el que havia de convertir-se en la passió de la seva vida.

Viatjant en una dahabia, una embarcació típica del Nil, Amelia va anotar acuradament tot el que va veure dels temples, tombes i monuments i fins i tot va descobrir una capella soterrada pel seu compte. Això es va convertir en el llibre A Thousand Miles Up the Nile, la primera enquesta arqueològica de les ruïnes d'Egipte. El llibre està ple de notes històriques a peu de pàgina i detalls acurats. Amelia Edwards va ser la responsable de la fundació de la primera càtedra en Egiptologia (una ciència a la qual va contribuir a crear) a l’University College London, i va recolzar el nomenament de Sir Flinders Petrie.

Es va establir com una de les màximes autoritats en el tema de l'antic Egipte i el seu llibre A Thousand Miles Up the Nile encara segueix sent un dels llibres de viatge més inspirats del tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada