dijous, 12 de març del 2009

Hildegard von Bingen



Hildegard von Bingen va néixer a Bermershein (Alemanya) el 1098 en el si d’una noble família alemanya i va morir el 1179 a l’abadia d’Eibingen que ella mateixa va fundar. Era la desena de deu germans i d’acord amb la mentalitat medieval va ser lliurada als 14 anys al monestir de Disibodenberg en ser considerada el delme per a Déu.
El 1115 es va fer religiosa i rebé una educació monàstica rudimentària consistent en coneixements de llengua llatina, lectura de la sagrada escriptura, memorització dels salms i cant gregorià. L’any 1136 fou escollida abadessa.
A causa de les seves visions que vivia conscientment i sense entrar en èxtasi va ser reconeguda com la Sibil·la del Rhin i consultada per gent de totes les classes socials. Va escriure obres de caràcter religiós i científic. Com a música va compondre 78 obres musicals, agrupades en la Symphonia armoniae celestium revelationum; 43 antífones, 18 responsoris, 4 himnes, 7 seqüències, 2 simfonies, 1 al·leluia, 1 kyrie, 1 oratori i 1 auto - sacramental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada