dimarts, 26 de març del 2013

Gels - Canadà



Amb 325 km ² de superfície i un gruix variable d'entre 100 i 365 metres - a més de rebre'n altres 7 de neu a l'any -, el camp de gel de Columbia és el més extens de les muntanyes Rocalloses. A part de concentrar al seu voltant alguns dels cims més alts de les esmentades muntanyes, dóna origen a tres cabalosos rius (Saskatchewan Nord, Athabasca i Columbia) i a sis congestes principals.

Una d'aquestes és l'Athabasca, la glacera més visitada de tota Amèrica del Nord, dins del parc nacional de Jasper, a l'estat canadenc d'Alberta. Això és deu, en primer lloc, a la seva proximitat a la carretera 93, la cèlebre Icefields Parkway (via dels camps de gel) i, desprès, que és fàcilment accessible a peu.

És de suposar que la seva incomparable bellesa escènica, decididament aclaparadora, ha aportat també el seu granet de sorra al respecte. O potser la culpa de tot cal buscar-la en una data ja relativament llunyana, la de l’any 1954, quan a Anthony Mann se li va ocórrer fer d'aquest paisatge incomparable un personatge més, al costat d'un sobri James Stewart -actor fetitxe d'aquest prestigis director- de la seva pel·lícula «TERRES LLUNYANES».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada