divendres, 1 de març del 2013

Gels - El Cerví



En el món sencer només hi ha dues regions, Alaska i el Karakorum, que poden presumir d’arquitectures muntanyoses més grans que les dels Alps. És clar que d’enorme reputació d’aquests últims entre esquiadors i escaladors a nivell mundial no es deu tant a la supèrbia elegància dels seus principals massissos com per l’extrema facilitat d’accés als seus vessants, que bullen de telefèrics, refugis i pistes d’esquí.

Els Alps francesos, en concret, constitueixen el major domini esquiable del Planeta. Les seves gairebé 400 estacions amb un total de 3.230 telecadires que suporten un flux de 3,4 milions de persones ¡cada hora! - Es reparteixen 1.180 quilòmetres de circuits per a la pràctica de l’esport blanc, un negoci que en el conjunt del gran arc alpí europeu mou 3.000 milions d’euros l’any.

Per als que busquen l’aventura més enllà de les pistes, l'alta ruta Chamonix - Zermatt manté intacte el seu prestigi i tot el seu atractiu. Van ser alpinistes anglesos els que, fa ja segle i mig, van inventar aquesta travessia «digne dels déus» que uneix, en un recorregut de sis etapes, els dos principals nuclis muntanyencs dels Alps. L'Alta Ruta, encara avui, segueix sent la millor manera de penetrar al cor del massís del Mont Blanc i forçar els seus secrets confinats en una naturalesa de neu, gel i roca de sobirana i virginal bellesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada