dilluns, 22 de novembre del 2010

Frances Calderón de la Barca ( 1804 - 1882)

Frances Calderón de la Barca va escriure el millor relat de primera mà sobre la seva vida a Mèxic escrit per una dona en l'època. Va néixer a Edimburg, Escòcia, sota el nom de Frances Erskine Inglis però va créixer a França i Boston, Massachusetts, amb la seva mare i nou germans després de mort el seu pare, i on Frances va conèixer el ministre espanyol als Estats Units, Don Angel Calderón de la Barca.

Es van casar el 1838 i van viatjar junts un any més tard a la Ciutat de Mèxic, via l'Havana, per prendre possessió del nou lloc de Ambaixador Espanyol a Mèxic. Frances va viatjar extensament per Mèxic durant els seus dos anys en aquest país; va viure dues revolucions i el 1842 era capaç d'oferir una descripció gràfica del panorama social, polític i topogràfic del país de forma tan clara i concisa, que l'exèrcit nord-americà el va utilitzar com a guia durant la seva campanya contra Mèxic el 1847.

Més tard va tornar amb el seu marit a Amèrica i després a Espanya. Quan va morir el seu marit, es va retirar a un convent a França durant uns anys abans d'esdevenir governanta de la Infanta Isabel durant l'exili de la família reial espanyola a Ginebra i més tard a Madrid. Va morir a Madrid amb el títol de marquesa, als setanta-vuit anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada