dilluns, 15 de novembre del 2010

Mary Shelley (1797-1851)

Mary Shelley, coneguda com l'autora de Frankenstein i com a esposa del poeta Shelley, també va ser una escriptora de viatges, com la seva mare Mary Wollstonecraft. El seu primer llibre de viatges descriu l'escapada de l'autora als setze anys amb el poeta Shelley, cinc anys més gran que ella i ja casat, i narra el seu primer viatge a través de França i els Alps fins Lucerna.

El llibre narra una història picaresca i divertida. A pocs mesos del retorn dels viatgers va néixer un nadó, el primer de quatre nens dels quals només un, Percy, va sobreviure i un any més tard, Mary i Shelley van anar a Suïssa durant quatre mesos de vacances descrites pel poeta Shelley en la segona part de la History of a Six Weeks Tour (Història d'un viatge de sis setmanes).

Shelley es va casar amb Mary quan va morir la seva primera dona el 1816 i dos anys més tard la parella va viatjar a Itàlia, on van passar els pròxims quatre anys amb la companyia de Byron, Thomas Love Peacock i Leigh Hunt, viatjant entre Pisa, Florència i Roma fins que es van quedar a viure a Lerice a la costa nord-oest.

En morir Shelley el 1822, Mary va tornar a Anglaterra sense un penic, i a part d'un curt viatge a París el 1828, on va contreure la verola, es va quedar a Anglaterra durant els següents divuit anys, escrivint per tirar endavant el seu fill. No va poder tornar a viatjar fins a 1840, quan el seu fill Percy li va demanar que l'acompanyés juntament amb altres amics estudiants a dos viatges a Alemanya i Itàlia, els subjectes del seu segon i últim llibre de viatges.

Els últims anys de la seva vida, els va passar editant les cartes del seu marit i preparant la seva biografia, la qual va quedar sense escriure en morir el 1851.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada